Støjkrav til vindmøller er beskrevet i Bekendtgørelse om støj fra vindmøller. I modsætning til virksomhedsstøj og trafikstøj er reglerne her ultimative. Det vil sige, at myndighederne ikke kan dispensere fra dem. Støjkravene til vindmøller er desuden specifikke i forhold til almindelig støj og lavfrekvent støj. (Almindelig støj ca. 50-12.500 hertz. Lavfrekvent støj ca. 10-160 hertz).
Hvor meget må vindmøller støje?
Vedrørende almindelig støj
Vindmøller skal døgnet rundt overholde støjkrav på 42 dB og 44 dB ved henholdsvis 6 og 8 m/s. Støjkravene er fastsat ved disse vindhastigheder, fordi det er her vindmøllerne støjer mest.
I særligt støjfølsomme områder, for eksempel beboelseskvarterer og sommerhusområder, må vindmøller maximalt støje 37 dB eller 39 dB ved hhv. 6 eller 8 m/s.

Vedrørende lavfrekvent støj
Lavfrekvent støj er en del af lydbilledet fra mange forskellige støjkilder. For eksempel ventilations- og køleanlæg, kompressorer, langsomtgående dieselmotorer, forskellige former for industriel produktion samt vindmøller. Når den lavfrekvente støj er over høretærsklen, er den kendetegnet ved en brummelyd og kan være generende. Vindmøller opstillet efter 1/1 2012 skal døgnet rundt overholde et krav om maksimalt 20 dB lavfrekvent støj til naboer – beregnet inde i nabohuset. Kravet gælder uanset, om møllen står i det åbne land eller i nærheden af et støjfølsomt område.
Til sammenligning er den vejledende grænse for lavfrekvent støj i beboelsesrum, herunder børneinstitutioner, på 25 dB i dagtimerne og 20 dB i aften- og nattetimerne. I undervisningsinstitutioner og kontormiljøer er den vejledende grænse for lavfrekvent støj 30 dB.En omfattende analyse af støjmålinger fra 213 forskellige vindmøller af både nyere og ældre dato dokumenterer tre væsentlige forhold vedrørende vindmøller og lavfrekvent støj:
- Støj fra nye, store vindmøller har en relativ mindre andel af lavfrekvent støj sammenlignet med ældre, store vindmøller
- Små og store vindmøller har i gennemsnit samme relative andel af lavfrekvent støj.
- Emission af lavfrekvent støj i danske vind- mølleprojekter holder sig typisk væsentligt under 20 dB.
Analysen er foretaget af den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij og offentliggjort i 2014.
Infra lyd
Miljøstyrelsen skriver om infralyd:
Infralyd er navnet for lyd ved særligt lave frekvenser. Modsat hvad der tidligere var den almindelige opfattelse, kan infralyd godt høres eller opfattes, hvis den er kraftig nok. Når infralyd er så kraftig, at den opfattes, vil den normalt være generende. Infralyd, der er lavere end høre- eller føletærsklen, opfattes ikke og kan ikke skade helbredet.
Vindmøller udsender også infralyd fra vingernes rotation. De vindmøller, vi kender i Danmark, har rotorbladene på vindsiden af møllens tårn, og de udsender så svag infralyd, at den selv tæt ved møllen er svagere end høretærsklen.
Uddybende information:
Grontmij: Low Frequency Noise from Wind Turbines: Do the Danish Regulations Have Any Impact?
Miljøstyrelsen: Støj fra vindmøller
VidenOmVind: Film om støj fra vindmøller
Miljøstyrelsen: Lavfrekvent støj fra vindmøller
Miljøstyrelsen: Støj fra vindmøller om natten
Miljø- og Fødevareministeriet: Støjmålinger hos naboer til vindmøller i Nollund
Miljøstyrelsen: Om ændring af beregningsmetoden for lavfrekvent støj fra havvindmøller, 2024.