Skip to main content
2023

15 VE-projekter er ansøgt i Billund Kommune

By 16/10/2023No Comments

15 VE-projekter er ansøgt Billund Kommune i år. Det viser en aktindsigt i de ansøgninger til solcelle-og energiparker, som JV har foretaget.

Projekterne ved Herregårdsvej, Havremarken og et projekt ved Sdr. Omme fængsel er allerede ved at blive realiseret, skriver avisen og tilføjer: tilsammen vil projekterne kunne producere omkring 1.323 GWh, eller strøm til 293.531 husstande:

1 HERREGÅRDSVEJ På Herregårdsvej 15 i Urup ved Grindsted begynder byggeriet snart. Det er et 104 hektar stort område, der skal kunne producere 95 GWh. Anlægget forventes at blive sat i drifti midten af 2024. Det er lodsejer, der har sat gang i projektet.

2 SYD FOR HAVREMARKEN Lego har ansøgt om etablering af en 78 hektar stor solcellepark, der vil kunne producere 71 GWh, hvilket ifølge Billund Kommune svarer til 15.750 husstande. Lokalplanlægningen er i gang.

3 KOLSTRUPVEJ Virksomheden IFF har ansøgt om et 70 hektar stort solcelleprojekt.

4 RAVLUNDVEJ 5 Lodsejere i Filskov-området ville sammen med det hollandske firma Interfarms bygge en park med solceller på et cirka 250 hektar stort område. Det skulle ske med udgangspunkt i ejendommen på Ravlundvej 5, som ejes af Bram Klaver. Projektet blev indsendt til kommunen af rådgivningsvirksomheden Sagro, der siden har trukket sig fra projektet. Det er derfor uvist, om parken bliver en realitet.

5 TINGVEJEN, KLAUSHOLMVEJ, HJORTLUNDVEJ I dette område er der indsendt en forespørgsel på at bygge en solcellepark på 130 hektar. Ansøgningen er indsendt af lodsejere.

6 NOLLUNDVEJ Solcellevirksomheden Soltec har ansøgt om et solcelleprojekt på 79 hektar på Nollundvej ved Grindsted.

7 LANGAGERVEJ/ KOBJERGVEJ Lodsejere og Jysk Energi har ansøgt om et solcelleprojekt på 205 hektar vest for Billund.

8 MØLGÅRDVEJ 33 Eurowind Energy vil etablere en energipark i Varde og Billund Kommune med udgangspunkt i ejendommen på Mølgårdvej 33.

Tre vindmøller og 24 hektar solceller skal placeres i Varde Kommune, og 37 hektar solceller og én vindmølle skal ligge i Billund Kommune.

9 KROG I Krog mellem Billund og Løvlund har virksomhederne Peak Wind og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) ansøgt om at anlægge en 260 hektar stor solcellepark, eller hvad der svarer til i omegnen af 364 fodboldbaner. Bliver parken en realitet, vil den kunne producere 237 GWh og dermed levere strøm til 52.499 husstande.

10 TRØLLUND Øst for Hejnsvig har European Energy ansøgt om at anlægge en 70 hektar stor solcellepark.

11 SDR. OMME FÆNGSEL Sdr. Omme fængsel er ved at blive udbygget, og som en del af dette projekt vil der også blive anlagt en 1 hektar stor solcellepark.

12 SORTEBJERGE Ved Sortebjergvej vest for Grindsted har virksomheden Best Energy ansøgt om at etablere solceller og vindmøller på et 100 hektar stort område.

13 ASKJÆRVEJ Jysk Energi har ansøgt om at anlægge en solcellepark på 97 hektar ved Askjærvej vest for Hejnsvig.

14 FILSKOV ENERGIANLÆG Filskov Solenergi/ Filskovs Fremtid ApS har ansøgt om at anlægge 11,5 hektar stor solcellepark ved Filskov Energianlæg på Hjortlundvej.

15 DYVELSRÆKKEVEJ Nordvest for Grindsted ved Dyvelsrækkevej, Juellingsholmsvej, Urupvej med flere har advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius ansøgt om at etablere en 165 hektar stor solcellepark.