Skip to main content
2018

2017 blev et godt år for landvind

By 12/02/2018april 13th, 2020No Comments

Hele 342 MW landvind blev opstillet i 2017. Dermed blev året et af de bedste for landvind nogensinde – og det bedste siden 2013. Med udbygningen er den samlede kapacitet for landvind i Danmark på 4.211 MW. Det fremgår ifølge Energy-Supply af nye tal fra Energistyrelsen.

 

– 342 MW er et meget flot resultat, der bidrager mærkbart til den grønne omstilling herhjemme. Den store udbygning skyldes et højt aktivitetsniveau i branchen frem mod udløbet af den nuværende tilskudsordning, da de nuværende projekter er designet og finansieret ud fra den gældende model. Samtidig har vi set, at en række kommuner har taget planlægningsopgaven på sig og godkendt etableringen af landvind, siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien.

 

Screen Shot 2018 02 12 At 103943

Kilde: Energistyrelsen

 

En ufrivillig pause

I en pressemeddelelse uddyber Danmarks Vindmølleforening de flotte tal og forudser en ufrivillige pause på nogle år med opstilling af vindmøller på land. ”Den danske vindmøllebranche har haft nogle travle måneder, ikke mindst i december hvor 186 megawatt – mere end halvdelen af årets kapacitet – blev opstillet. Til gengæld får de nu en ufrivillig pause på et par år. Om to uger udløber de eksisterende rammevilkår for opstilling af vindmøller på land i Danmark. Opstillingen af vindmøller i Danmark vil derfor stoppe, indtil nye landmøller kommer op i løbet af 2020, som resultat af det teknologineutrale udbud over sol og vind, der afholdes senere i år,” siger Danmarks Vindmølleforenings direktør, Christian Kjær.

 

Energiaftale
Energy-Supply citerer Vindmølleindustrien for, at der er behov for, at den kommende energiaftale sikrer, at der mellem 2020 og 2030 atter kommer gang i udbygningen med landvind.

– Landvind vil også fremover falde i pris og derfor bidrage med både billig grøn omstilling og styrke det danske erhvervsliv. Det skal politikerne have for øje når energiaftalen forhandles samtidig med, at de selvfølgelig skal sikre, at de planlægningsmæssige rammer for landvind indrettes sådan, at planlægningen og den grønne omstilling foregår i hele landet og i alle kommuner med mulighed herfor, siger Jan Hylleberg.

 

Læs hele artiklen i Energy-Supply her.