Skip to main content
2016

Danskerne vil gerne have mere grøn omstilling

By 14/11/2016maj 9th, 2020No Comments

9 ud af 10 danskere støtter den grønne omstilling, og tæt på 2/3 af befolkningen er endda klar til at betale mere for både el og varme for at få at nå i mål med omstillingen. Det viser en ny måling foretaget af Userneeds for Ingeniørforeningen IDA.

I målingen har man bl.a. spurgt 1.005 personer, om de synes, at man skal fortsætte med at omstille el, varme og transport til vind, sol og biomasse. Hertil svarer:

  • 4% ”nej”,
  • 27% ”ja, men kun hvis det ikke bliver dyrere end energiforsyning, der bygger på olie, kul og gas”,
  • 46% ”ja, også hvis det betyder, at jeg kommer  til at betale lidt mere for strøm og varme”,
  • 17% ”ja, også hvis det betyder, at jeg kommer til at betale meget mere for strøm og varme” og
  • 6% ”ved ikke”.

 

Målingen viser også, at der er forskel på hvor meget man er parat til at betale ekstra for den grønne omstilling. Stemmer man på Radikale Venstre eller Alternativet, så er lysten stor, mens tilhængere af Dansk Folkeparti ikke er helt så begejstrede. Det er måske ikke overraskende, men hos de mest kritiske partier er omkring hver tredje medlem klar til at betale mere for både strøm og varme.

Og det glæder formanden for Ingeniørforeningen IDA, Thomas Damkjær Petersen, der i en udtalelse konstaterer ”at det på ingen måde ser sort ud”. Han kan konstatere, at blandt Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkepartis vælgere vil 41-45% af de adspurgte faktisk gerne betale mere for den rene energi.

 

Se flere resultater fra målingen her.