Skip to main content
2017

Energi skal lagres i vindmøllen

By 06/11/2017april 13th, 2020No Comments

Energi fra vindmøller kan gøres mere stabil, og det skal ske ved at integrere en batteriløsning til lagring af strøm i den enkelte mølle. Det fremgår af et nyt projektet Multi Storage Converter for Wind Energy med Vestas, KK Wind Solutions, PowerCon og Aalborg Universitet som partnere. Det skriver EnergiWatch.

 

Grundideen bag projektet er, at i stedet for at en vindmølle skal lukke ned, når det blæser meget, så kan vindenergien fra møllen i stedet lagres. Ifølge beregninger, så vil et batteri, der kan lagre 8% af vindmøllens kapacitet kunne eliminere næsten 90 procent af udsvingene i energiproduktionen.

“Potentialet for en omkostningseffektiv energilagringsløsning i vindmøller er enormt. Med en sådan teknologi vil vi være i stand til at gøre vindmøller til en mere attraktiv og konstant energikilde, hvilket vil løfte vindmøllernes konkurrenceevne til nye højder,” siger udviklingsdirektør hos KK Wind Solutions, Kristoffer Qvist Nielsen.

 

Selv om der allerede eksisterer en række forskellige energilagringsløsninger, har disse en række begrænsninger i form af høje anskaffelses- og vedligeholdelses-omkostninger, hvilket hæmmer en omfattende implementering. Derfor har dette projekt fokus på at finde en omkostningseffektiv energilagringsløsning.

 

Energilagring i den enkelte mølle er en oplagt løsning i Danmark, hvor det blæser meget, og hvis projektet når i mål, vil det sikre mere stabile priser og en mere stabil forsyning. Dermed vil en af vindkraftens store udfordringer komme tættere på en løsning.

 

 

Du kan læse artikelen i EnergiWatch her.