Skip to main content
2023Uncategorized

Forskere fra AAU: Opret lokale energifora

By 08/09/2023No Comments

– Den ene kommune aner dårligt, hvad den anden kommune laver i øjeblikket, og (VE) området er så komplekst, at mange kommuner slet ikke har kompetencerne til at løfte opgaven. Sådan skriver en række energiforskere fra Aalborg Universitet i et indlæg i JP.

Men kommunerne er det rigtige sted at udvikle strategiske planer, fordi de kender til de lokale forhold, og fordi de er tætte på borgeren, skriver forskerne og fortsætter: ”For at understøtte den strategiske energiplanlægning….bør hver kommune afsætte en eller to medarbejdere til opgaven, og der skal oprettes et kontor i Energistyrelsen, som kan hjælpe kommunerne med at omsætte de nationale ambitioner til regionale og lokale handlinger. Det er desuden afgørende med koordinering lokalt mellem kommuner i regionen eller i lokale energifora, hvor både lokale borgere, interesseorganisationer og erhvervsliv er repræsenteret.”

– Enkelte kommuner har allerede gode erfaringer med sådan et forum – for eksempel Ringkøbing-Skjerns Klimaråd og Klimasekretariat, skriver forskerne.