Skip to main content
2018

Ny undersøgelse: Stor opbakning til landvind

By 02/07/2018april 13th, 2020No Comments

Der er fortsat stor opbakning til landvind i Danmark. Faktisk er mere end syv ud af 10 danskere enige i, at der skal opstilles vindmøller på land både nu og i fremtiden. Det fremgår af en meningsmåling lavet af Wilke for Vindmølleindustrien. Målingen viser også, at to ud af tre danskere mener, at et stop for vindmøller på land, vil være skadeligt for Danmarks grønne omdømme.

 

De mange historier i medierne om og med modstandere af vindmøller på land giver ifølge svarene i undersøgelsen ikke et retvisende billede af den brede opbakning, der er til landvind i Danmark. Helt præcis viser målingen at, at 71 pct. af danskerne er enige i, at der både nu og i fremtiden skal stilles vindmøller op på land. 10 pct. mener, at man kan droppe landvind, mens den resterende gruppe forholder sig neutrale.

 

I målingen har man bedt et repræsentativt udsnit af danskerne om at forholde sig til netop dette spørgsmål.
”Målingen viser klart, at danskerne over en bred kam ønsker, at der fortsat skal stilles landvindmøller op. Det er glædeligt, og understreger endnu engang den opbakning, der er til vindenergi i Danmark,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien.

 

Screen Shot 2018 07 02 At 142844

 

Screen Shot 2018 07 02 At 142906

 

Læs mere om undersøgelsen her.