Skip to main content
2017

Nyt forslag: Prisen på energi skal afspejle forureningen

By 21/08/2017april 14th, 2020No Comments

Energi skal pålægges en ‘forureningsafgift’, der afspejler, hvad det koster at neutralisere forureningen fra brændslet. Bag forslaget står en perlerække af store danske virksomheder, forskningsinstitutioner og forsyningsvirksomheder. Det fremgår af en artikel i Ingeniøren.

 

Forslaget gælder både CO2, partikler og svovl. Det går ud på at lægge afgift på energien, når den går ind i værket, bilen eller fyret. Selve værket skal endvidere pålægges en afgift, der afspejler anlæggets miljø­effekt fra fremstilling til og med nedtagning i et livscyklusperspektiv – og hvad det koster at neutralisere denne effekt.

 

Baggrunden for forslaget er, at stærkt varierende forbrugerpriser på energi skal opmuntre forbrugerne til at flytte deres energiforbrug. Det er nødvendigt for at fremme den grønne omstilling, mener gruppen fagfolk bag det nye udspil. Gruppen består af repræsentanter fra Danfoss, Grundfos, Kamstrup, Dansk Fjernvarme, Eniig, AffaldVarme Aarhus, Teknologisk Institut, DTU, KU, Project­Zero og Aarhus Kommune.

 

Læs artiklen i Ingeniøren her.