Skip to main content
2023

Energiparker og mere energi fra sol og vind på land

By 10/10/2023oktober 11th, 2023No Comments

Regeringen er klar med et udspil, der skal gøre det lettere at opføre energiparker på land og give højere kompensation til de borgere og lokalsamfund, der lever tæt på vindmølle- og solcelleanlæg. Gevinster til naboer og lokalmiljø skal mere end fordobles fra ca. 2 mia. kr. til 4,5 mia. kr, hedder det i pressemeddelelsen fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Læs Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets pressemeddelelse om udspillet her.


Energiparker skal være lokale kraftcentre

I pressemeddelelsen fra Regeringen hedder det: “For at sætte tempo på udbygningen af sol og vind på land, vil regeringen bane vejen for større energiparker – lokale grønne kraftcentre med plads til flere vindmøller og solceller og med mulighed for PtX-anlæg som en del af parkerne.
Der er allerede identificeret 32 potentielle arealer til energiparker rundt om i Danmark Det er arealer, der er indmeldt af kommuner og virksomheder, og nu starter vi en proces i tæt dialog med kommunerne, hvor en række af arealerne udpeges til energiparker, hvis de er egnede, og der er kommunal opbakning Regeringen inviterer allerede nu kommuner og virksomheder til at foreslå yderligere arealer, der potentielt kan anvendes som energiparker, og som kan indgå i den første udpegning eller eventuelt i de kommende ansøgningsrunder i hhv 2024 og 2025″.

Læs mere her.

Hvor kan energiparkerne komme til at ligge? Foreløbig liste hentet fra “Sammen om mere grøn energi fra sol og vind på land”: