Skip to main content
2019

Sådan skaber vi det vedvarende energisystem

By 05/04/2019april 13th, 2020No Comments

Danmark har besluttet at gøre sig uafhængig af fossile brændsler og drastisk nedsætte udledningen af CO2. Derfor skal energisystemet frem mod 2050 omstilles til vedvarende energi. Men sol og vind svinger som vinden blæser og solen skinner, så hvordan skaber vi et effektivt energisystem på vedvarende energi, der leverer stabil energi 24-7 året rundt?

 

Svaret finder du i VidenOmVinds webwall om det vedvarende energisystem – også kaldet det smarte energisystem. Gennem små korte animationer følger vi de forskellige vedvarende energikilder fra produktion, distribution og frem til forbrugerne som henholdsvis el, varme og biobrændstoffer til transport.

 

Screen Shot 2019 06 14 At 095033

 

Klik på billedet og se hvordan vind- og solenergi bliver til varme i boliger og biofuel i biler, skibe og fly? Hvordan vi bruger biomassen bedst? Og hvordan vi kan bruge affald og spildvarme på en intelligent måde i fremtidens energisystem? En fremtid som er lige om hjørnet.

 

Du kan læse mere om, hvordan vi får integreret vind og de øvrige vedvarende energikilder i det vedvarende energisystem her.